2024年10月20日 星期日

日本語 雑誌 読む 2024.8.28

絶える (たえる)

cease 斷絕

名店 (めいてん)

well-known store 名店


行列の絶えない名店


餃子はパリッとした皮と餡のバランスが命

The perfect balance between the crispy skin and the filling is the key to great gyoza 


パリッと

crispy 酥脆


餡 (あん)

the filling 餡


バランス 

balance 平衡


ご当地ならではの食材を使った餃子

Gyoza made with local, region-specific ingredients.

用只有當地才有的食材所做出的鍋貼


当地 (とうち)

this place 當地


食材 (しょくざい)

ingredient 食材


使う (つかう)

use 使用



豊富な地下水に恵まれた京都はまた、その8割以上を水分が占める豆腐を作るのに最適な地でもあった。


Blessed with abundant underground water, Kyoto was also an ideal place for making tofu, which is composed of over 80% water.

京都受惠於有豐富的地下水資源、對於製作豆腐這種含有八成以上的水分的, 是最適合的地方

豊富 (ほうふ)

rich 豐富


地下水 (ちかすい)

underground water 地下水


恵む (めぐむ)

bless 惠賜


割 (わり)

ratio 比例 / 成


水分 (すいぶん)

water 水分


占める (しめる)

occupy / make up 佔有


豆腐 (とうふ)

tofu 豆腐


作る (つくる)

make 製作


最適 (さいてき)

best 最適合








沒有留言:

熱門文章