絶える (たえる)
cease 斷絕
名店 (めいてん)
well-known store 名店
行列の絶えない名店
餃子はパリッとした皮と餡のバランスが命
The perfect balance between the crispy skin and the filling is the key to great gyoza
パリッと
crispy 酥脆
餡 (あん)
the filling 餡
バランス
balance 平衡
ご当地ならではの食材を使った餃子
Gyoza made with local, region-specific ingredients.
用只有當地才有的食材所做出的鍋貼
当地 (とうち)
this place 當地
食材 (しょくざい)
ingredient 食材
使う (つかう)
use 使用
豊富な地下水に恵まれた京都はまた、その8割以上を水分が占める豆腐を作るのに最適な地でもあった。
Blessed with abundant underground water, Kyoto was also an ideal place for making tofu, which is composed of over 80% water.
京都受惠於有豐富的地下水資源、對於製作豆腐這種含有八成以上的水分的, 是最適合的地方
豊富 (ほうふ)
rich 豐富
地下水 (ちかすい)
underground water 地下水
恵む (めぐむ)
bless 惠賜
割 (わり)
ratio 比例 / 成
水分 (すいぶん)
water 水分
占める (しめる)
occupy / make up 佔有
豆腐 (とうふ)
tofu 豆腐
作る (つくる)
make 製作
最適 (さいてき)
best 最適合
沒有留言:
張貼留言